Handige informatie voor ondernemers

Zoetermeer, hotspot voor ondernemers met groeiambitie

Voor ondernemers met (groei)ambitie is Zoetermeer de plek. Een bruisend en groeiend ecosysteem van MKB en grotere bedrijven ontwikkelt zich snel op deze hotspot voor onder meer ICT, logistiek en handel, e-Health, bouw en installatietechniek. Zoetermeer ligt in het hart van de Randstad en is uitstekend bereikbaar vanuit de omliggende grote steden. Op het Dutch Innovation Park vinden onderwijs, onderzoek en bedrijven elkaar en werken zij samen aan innovaties van morgen.

Succesvol ondernemen in Zoetermeer

Of je nu wil starten met ondernemen in Zoetermeer, een zzp'er bent of met je bedrijf wil groeien. Ontdek het Dutch Innovation Park, scale booster en de verschillende bedrijventerreinen en flexibele werkplekken in Zoetermeer. 

Dutch Innovation Park

Het Dutch Innovation Park in Zoetermeer is een sterk ecosysteem van IT-start-ups, studenten en IT-bedrijven gericht op toegepaste innovatie. Het Dutch Innovation Park is dan ook dé hotspot in Nederland op het gebied van e-health, cybersecurity, big data en smart mobility.

Bekijk de website
Luchtfoto van het Dutch Innovation Park. Foto van het pand van Blue Coded in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer.

Startups en scale-ups

Heb je een IT startup of scale-up in Zoetermeer? Vergroot je succes en groei met scale booster, een initiatief van de gemeente Zoetermeer. Scale booster biedt je een netwerk met kennis en expertise over ondernemen, financierings- en subsidiemogelijkheden, huisvesting en zakelijke (ondernemers) netwerken in Zoetermeer en in de regio. Jouw bedrijf krijgt dus alle kansen om te groeien. Bekijk onze regionale ondernemersagenda voor alle events en workshops met kennis en inspiratie voor jou als groeiondernemer. 

Naar de website van scale booster
Foto van de oprichter van Scalebooster.

Bedrijventerreinen

Zoetermeer biedt een gevarieerd aanbod aan hoogwaardige kantoorruimten en strategisch gelegen locaties, met mogelijkheden voor nieuwbouw. Alle locaties zijn zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Meer informatie
Foto van het bedrijventerrein in Zoetermeer. Hier staan verschillende bedrijven die binnen het zelfde terrein werken. Foto van het bedrijventerrein in Zoetermeer. Hier staan verschillende bedrijven die binnen het zelfde terrein werken.

Flexibele werkplekken

Met het aanbod aan flexibele werkplekken beschik je als ondernemer in Zoetermeer altijd over de juiste werkruimte om aan de slag te gaan en jouw bedrijf te laten groeien. De werkplekoplossingen in Zoetermeer ondersteunen bedrijven in alle soorten en maten. Op een aantal locaties kun je gewoon binnenlopen en aan de slag gaan. Soms kun je ook uitbreiden en zelfs de locatie verhuizen naar de plek waar je moet zijn.

Bekijk het overzicht van flexplekken
Flexplekken voor ondernemers in Zoetermeer Twee personen zijn samen koffie aan het drinken en hebben een gesprek met elkaar.

Zakelijk netwerken en B2B

Een groot netwerk is cruciaal om succesvol te ondernemen. Netwerk Zoetermeer is de grootste businessclub van Zoetermeer en Ter Zake Het Ondernemershuis is dé ontmoetingsplaats voor ondernemers, gemeentelijke professionals en onderwijs.

Kom in contact met Zoetermeerse ondernemers

Netwerk Zoetermeer is de grootste en meest betekenisvolle businessclub in de regio Zoetermeer. Met een ledenaantal van 325 bedrijven en organisaties is het netwerk in staat om maandelijks goedbezochte bijeenkomsten te organiseren, variërend van inspirerende kennissessies tot gezellige, verrassende netwerkborrels.

Bekijk de website
Bijeenkomst Businessclub Netwerk Zoetermeer Foto van het bord MKB vriendelijkste gemeente 2021

Ter Zake Het Ondernemershuis

Ter Zake Het Ondernemershuis is dé ontmoetingsplaats voor ondernemers, gemeentelijke professionals en onderwijs. Netwerken kan hier in een ongedwongen sfeer. Je kunt er met relaties afspreken onder het genot van een gratis kop koffie of thee. Overleggen met een groep kan in één van de vergaderzalen.

Naar de website
Ter Zake Event voor het Ondernemershuis in Zoetermeer. Foto van een vrouw die achter haar laptop aan het werken is en tussentijd aan het bellen is.

Overleg ondernemers

In de Economic Board Zoetermeer komen topondernemers, werkgevers en kennisinstellingen uit de stad samen. 

“Ik heb deze klankbordgroep opgezet om periodiek van gedachten te wisselen over de brede economische ontwikkeling van Zoetermeer. Een toekomstbestendige economie realiseer je samen. De stip op de horizon is 2040. Waar staan we nu, waar willen we naartoe en hoe komen we daar.” meldt voorzitter wethouder Iedema (Citymarketing, Economie, Financiën, Dutch Innovation Park en Innovatie).

Op de agenda van de Economic Board staan onderwerpen als "Hoe kunnen we talent binnenhalen en behouden voor de stad?" en "Hoe onderwijs en onderzoek kunnen inspelen op de behoeften van het bedrijfsleven en hoe ondernemers het onderwijs en onderzoek verder kunnen brengen."

Netwerk Zoetermeer en toonaangevende bedrijven zoals Ortec, Van Dorp Installaties, Worrel & Jetten en LG Sonic zijn onderdeel van de klankbordgroep evenals vertegenwoordigers van de Dutch Innovation Community. Daarnaast zijn de kennisinstellingen mboRijnland en De Haagse Hogeschool aangesloten.

Groeien met personeel

Werkbedrijf De Binnenbaan werkt samen met onderwijs, ondernemers en het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal om werkzoekenden in de regio te ontwikkelen en te matchen op werk. Werkgevers wordt werk uit handen genomen. Of je nu een groep medewerkers op locatie aan het werk wil hebben, werk uit wil besteden, het productieproces onder de loep wil laten nemen, een vacature of een ander arbeidsmarktvraagstuk hebt. 

Meer informatie over De Binnenbaan
Man en een vrouw zijn aan het schoonmaken

Contact gemeente Zoetermeer

Wil je contact opnemen en de juiste persoon spreken die jouw ondernemersvraag kan beantwoorden? 

Accountmanagers team economie Zoetermeer: 

  • Dorine Brinkel: Accountmanager bedrijventerreinen
  • Jacco van Dam: Accountmanager bedrijventerreinen Rokkehage, Hoornerhage en Zoeterhage
  • Fons de Ree: Accountmanager kantoorlocaties en sr. accountmanager kantoren en Dutch Innovation Park
  • Irma de Graaff: Accountmanager startups & scale-ups en ondernemerscoach Ter Zake het Ondernemershuis 
  • Michelle de la Fuente : Accountmanager startups & scale-ups en ondernemerscoach Ter Zake het Ondernemershuis
  • Monique Leijerweert: Accountmanager detailhandel, horeca en leisure

Bureau Citymarketing Zoetermeer:

We nodigen bedrijven, organisaties en instellingen in Zoetermeer van harte uit om te laten zien hoe veelzijdig Zoetermeer is. Wil je weten hoe je kunt aansluiten bij de citymarketingactiviteiten? Neem contact op  via ditisdeplek@zoetermeer.nl.