Stadsfestival Zoetermeer

Zet het vast in je agenda: Stadsfestival Zoetermeer 2040 op 16 & 17 september!

In het weekend van 16 en 17 september 2023 organiseert de gemeente samen met partners in de stad het Stadsfestival Zoetermeer 2040. Een evenement om alle inwoners van Zoetermeer te betrekken bij de toekomstvisie van Zoetermeer 2040.

Zodra het programma van het Stadsfestival bekend is, vind je op deze website alle praktische informatie. Houd deze website en onze socials Zoetmeer is de plek dus in de gaten!

Ervaar de toekomst van onze stad

Op maandag 31 januari 2022 stelde de gemeenteraad de Visie Zoetermeer 2040 (pdf) vast. De visie geeft antwoord op de vraag wat we moeten doen om te zorgen dat Zoetermeer ook op langere termijn een prettige stad blijft, waar iedereen fijn kan wonen, werken en recreëren. Met het Stadsfestival willen we de inwoners van Zoetermeer op een laagdrempelige manier betrekken bij deze toekomstvisie. Inwoners kunnen dit weekend op een speelse, actieve en maakbare manier ervaren wat er allemaal in de stad gebeurt om de ambities uit de visie te realiseren. Nu en in de toekomst.

Visie Zoetermeer 2040
Water met daar omheen grote gebouwen.

Stadsfestival Zoetermeer

In het weekend van 16 en 17 september organiseren wij diverse activiteiten die laten zien hoe Zoetermeer aan de toekomst werkt. Met een divers programma willen we zoveel mogelijk inwoners bereiken en betrekken. Het wordt een ‘stadstoer’ door Zoetermeer, waar de inwoners in plaats van de bezienswaardigheden in de stad, de projecten en activiteiten bezoeken die Zoetermeer rijk is.

Op het programma staan zowel gemeentelijke projecten en activiteiten als ook die van onze partners. Van een safari door de Binnenstad en een rondleiding door het stadhuis tot een projectenmarkt, een wandeling door de wijk van de toekomst en een culturele markt met eten, muziek en cultuur.

Water met erachter flatgebouwen.

Doe mee aan het Stadsfestival

Wil jij ook inwoners betrekken bij de projecten van jouw organisatie die bijdragen aan de toekomst van Zoetermeer? Dan is het Stadsfestival de plek om dit te doen! De deelname aan het Stadsfestival is geheel vrijwillig.

Mensen fietsen op een fietspad naast het water en huizen.

Aanmelden voor 7 april 2023

Dus heb jij een leuk, inspirerend en/of boeiend project voor het Stadsfestival? Stuur dan voor 7 april een e-mail naar stadsfestival@zoetermeer.nl. Je ontvangt dan meer informatie over de voorwaarden die verbonden zijn aan deelname, de verdeling van taken (wat doet de gemeente en wat wordt er van jou verwacht?) en een globale planning. 
Wil je nog sparren over jouw idee of heb je andere vragen, dan kun je dit ook laten weten door een e-mail te sturen naar de organisatie van het Stadsfestival.

Wij kijken uit naar je aanmelding!

Een brug over het water met daar achter flatgebouwen.