Sterke sectoren in Zoetermeer

De focus ligt komende jaren op de vier sterke sectoren. Bekijk welke sectoren dat zijn en welke kansen dat biedt voor jouw bedrijf.

Voor ondernemers met (groei)ambitie is Zoetermeer de plek. Een bruisend en groeiend ecosysteem van MKB en grotere bedrijven ontwikkelt zich snel op deze hotspot voor onder meer ICT, logistiek en handel, e-Health, bouw en installatietechniek. Zoetermeer ligt in het hart van de Randstad en is uitstekend bereikbaar vanuit de omliggende grote steden.

ICT en diensten

Met name op het gebied van toegepaste ICT heeft Zoetermeer een aantal interessante samenwerkingen met regionale opleidingen en De Haagse Hogeschool opgezet. Op het Dutch Innovation Park vinden onderwijs, onderzoek en bedrijven elkaar en werken zij samen aan innovaties van morgen.

Lees meer
Binnenkant van het Dutch Innovation Factory waar met grote stickers op de glazen muur staat: Innovation lab.

E-health

In deze sterke sector ligt de focus met name op toegepaste innovaties met het doel health en care slimmer, beter, meer gericht op de klant en gemakkelijker toepasbaar te maken. Enerzijds kan dat door middel van nieuwe/vernieuwende producten en diensten, anderzijds door juist verbindingen te maken met andere sectoren. 

Verder lezen
Luchtfoto van het Dutch Innovation Park.

Logistiek en Handel

Logistiek en handel is een belangrijke sector voor  Zoetermeer. De A12-corrdidor is het gebied rond de A12 en staat in de top 5 van logistieke hotspots in Nederland. De economische kansen voor een logistieke hotspot van nationaal en internationaal niveau zijn hier groot. 

Het station Lansingerland in Zoetermeer vanaf de voorkant met de fietsenrekken.
  • Het station Lansingerland in Zoetermeer vanaf de voorkant met de fietsenrekken.

Bouw en installatie

In Zoetermeer zijn veel bouw- en installatiebedrijven waardoor het als één van de sterkere sectoren wordt gekenmerkt. 

Foto van twee hijskranen naast elkaar

Vrije tijd

Of je nu toe bent aan ontspanning of inspanning: in Zoetermeer is altijd iets te beleven. Ben je ondernemer in de detailhandel, horeca, sport of in de sector cultuur, muziek en evenementen, dan is Zoetermeer de plek! Zoetermeer heeft een verrassend veelzijdig aanbod. WIl je jouw initatief of organisatie terug zien komen op de website, neem dan contact op met Bureau Citymarketing Zoetermeer.

Contact opnemen
Ingang van klimpark Ayers Rock Foto van een terras in Zoetermeer, Zoetermeer is de plek. Winkel in een wit gebouw met klanten binnen en buiten planten in rekken.

Contact gemeente Zoetermeer

Neem contact op met Gemeente Zoetermeer voor vragen of opmerkingen over de sterke sectoren of om meer te weten over ondernemen in Zoetermeer. 

  • Dorine Brinkel: Accountmanager bedrijventerreinen
  • Jacco van Dam: Accountmanager bedrijventerreinen Rokkehage en Hoornerhage
  • Fons de Ree: Accountmanager kantoorlocaties en sr. accountmanager kantoren en Dutch Innovation Park
  • Irma de Graaff: Accountmanager startups & scale-ups en ondernemerscoach Ter Zake het Ondernemershuis