Sterke sector ICT en diensten in Zoetermeer

Voor ondernemers met (groei)ambitie is Zoetermeer de plek. Een bruisend en groeiend ecosysteem van MKB en grotere bedrijven ontwikkelt zich snel op deze hotspot voor onder meer ICT, logistiek en handel, e-Health, bouw en installatietechniek. Zoetermeer ligt in het hart van de Randstad en is uitstekend bereikbaar vanuit de omliggende grote steden.

ICT behoort tot een van de sterke sectoren binnen Zoetermeer. Met name op het gebied van toegepaste ICT heeft Zoetermeer een aantal interessante samenwerkingen met regionale opleidingen en de Haagse Hogeschool opgezet. Op het Dutch Innovation Park vinden onderwijs, onderzoek en bedrijven elkaar en werken zij samen aan innovaties van morgen. Ook is er door middel van online platformen, zoals Startups & Scale-ups en MKB Digiwerkplaats, veel ondersteuning voor (Zoetermeerse) bedrijven en ondernemers  te vinden online. Al deze samenwerkingen en initiatieven maken Zoetermeer een uitblinker in ICT & Diensten

Dutch Innovation Park

Het Dutch Innovation Park in Zoetermeer is een sterk ecosysteem van IT-start-ups, studenten en IT-bedrijven gericht op toegepaste innovatie. Het Dutch Innovation Park is dan ook dé hotspot in Nederland op het gebied van e-health, cybersecurity, big data en smart mobility.

Naar de website
Luchtfoto van het Dutch Innovation Park. De centrale hal van de Dutch Innovation Factory. Er is een bijeenkomst waarbij veel mensen aanwezig zijn.

MKB Digiwerkplaats

De MKB Digiwerkplaats is een initiatief van de Haagse Hogeschool om ondernemers in het MKB te helpenStudenten van de Haagse Hogeschool, mboRijnland en het ROC Mondriaan helpen met digitalisering: het toepassen van de nieuwste technologieën en het creëren van een helder klantbestand. Voor studenten een kans om aan de slag te gaan met een praktijkopdracht!

Meer informatie
Een luchtfoto binnen in de Dutch Innovation Factory. Er zitten mensen te werken aan de tafels

Startup & scale-ups

Heb je een IT startup of scale-up in Zoetermeer? Vergroot je succes en groei met scale booster, een nieuw initiatief van de gemeente Zoetermeer. Scale booster biedt je kennis, expertise en ondernemersnetwerken in Zoetermeer en in de regio. Jouw bedrijf krijgt dus alle kansen om te groeien.

Meer informatie
Foto van de oprichter van Scalebooster.

Dutch Innovation Community

-

Welke innovatie start jij vandaag?

De kracht van de Dutch Innovation Community in Zoetermeer is de gedeelde passie voor IT en innovatie. Kennis delen, samenwerken, open innoveren en creëren  zijn de doelen van de Dutch Innovation Community. 800 ICT-studenten van De Haagse Hogeschool, hun docenten en bedrijven van binnen en buiten de Zoetermeerse Dutch Innovation Factory zijn lid.

Lectoraat Cyber Security in het MKB

-

Wordt als bedrijf digitaal veilig en bewust.

Het Lectoraat Cyber Security in het MKB houdt zich bezig om het MKB in Nederland te helpen op een toepasbare manier meer digitaal veilig en bewust te worden. Vaak hebben zij niet de capaciteit om zich te weren tegen cyberaanvallen en worden hier vaak slachtoffer van. De gemeente Zoetermeer maakt onder andere dit lectoraat mogelijk. 

Zoetermeerse incubators

-

Kom ondernemen in Zoetermeer!

Incubators helpen andere bedrijven en organisaties om te starten én te groeien. Dit doen ze door de inzet van een geïntegreerd pakket diensten zoals werkruimte, services, cultuur, coaching, netwerk en (toegang tot) kapitaal. In Zoetermeer zijn twee incubators op het gebied van ICT en diensten:

Crossspring investeert in digitale tech startups. Crosspring heeft op een strategische manier eeuwen van business kennis samengevoegd en heeft een internationaal netwerk. Hierdoor, én door de investeringen die zij kan maken in vroege stadia van startups, helpt zij innovatieve entrepreneurs van het idee tot de internationale groei.

Grey Valley zorgt voor innovatie in de zorg. De helft van de bevolking is 50+ en voor ondernemers biedt dit volop kansen. Steeds meer bedrijven focussen zich op producten en diensten voor ouderen. Grey Valley ondersteunt deze bedrijven door middel van werkruimte, coaching, sparring partners en meer om op deze manier de bedrijven een boost te geven.