Top 5 studententips

Welkom in Zoetermeer! De stad waar jij de komende jaren aan je toekomst gaat werken. Zoetermeer heeft alles wat je nodig hebt om jouw studie-avontuur memorabel te maken. Kom en ervaar het verrassende studentenleven in onze stad! Om je op weg te helpen je eigen favoriete plekken te ontdekken, hebben wij een top 5 met de leukste activiteiten voor je samengesteld. Beleef Zoetermeer en maak je studietijd onvergetelijk!

1. Nationaal Videogame Museum

Ben je een gameliefhebber? Dan is het Nationaal Videogame Museum dé plek voor jou om je studententijd door te brengen!

Ontdek de indrukwekkende collectie van 231 speelklare spelcomputers, homecomputers en arcadekasten. Met maar liefst 327 unieke speelplekken - die natuurlijk allemaal op free play staan - is het Videogame Museum het grootste arcade-museum van Europa. Laat je nostalgische gevoelens herleven en duik in de geschiedenis van videogames.

Let op: Het Nationaal Videogame Museum is vanaf 4 september tot 14 oktober gesloten in verband met de verhuizing. Het museum zal verhuizen naar Luxemburglaan 15 (het oude ABN AMRO gebouw) in Zoetermeer. 

Ontdek meer

2. Gamecity Zoetermeer

Karten, lasergamen, je uitleven in de arcade of ontsnappen uit Prison Island? Het kan bij Gamecity in Zoetermeer! Dit is de ideale plek om buiten de lesuren de competitie aan te gaan met je studiegenoten of stoom af te blazen van je tentamens. Bij Gamecity vind je een breed aanbod van spannende, hilarische en vernieuwende activiteiten. Beleef met elkaar een onvergetelijke dag in Gamecity.

Ontdek meer

3. Kinepolis Zoetermeer

De meest besproken kaskrakers als eerste op het witte doek zien? Dat kan! Bekijk de nieuwste films in Kinepolis, gelegen in het centrum van Zoetermeer. Onze bioscoop biedt speciaal voor studenten een gereduceerd tarief aan, waardoor je voordelig samen met je studiegenoten of vrienden de beste films kunt bekijken.

Ontdek meer

4. Dekker Sport

Je energie kwijt op de baan? Bij Dekker Sport zijn er vier gloednieuwe indoor en outdoor ‘IronCore3’ padelbanen. Zo kun jij je in alle weersomstandigheden uitleven en de strijd met elkaar aangaan tijdens een competitief potje padel!

Naast padel, kun je bij Dekker Sport ook bowlen, poolen, squashen, tennissen of een spannende escape room spelen.

Ontdek meer

5. De leukste kroegen in Zoetermeer

Toe aan een drankje? Zoetermeer heeft een enorme variatie in tentjes en cafés waar je gezellig een drankje kunt doen. Zo kun je naar de gezellige Dorpsstraat, naar het centrum om een terrasje te pakken of om in de bar een drankje te doen.

Op deze drie locaties maak je zeker een gezellige start voor een avond uit: Centrum: Spetters, Dorpsstraat: Jofel en Le Club BBQ. Van Tuyllpark: On The Rocks.

Dit is slechts een kleine selectie van de plekken waar je in Zoetermeer een gezellig drankje kunt doen. Bekijk voor alle bars en café’s in Zoetermeer onze pagina met eet- en drinkgelegenheden in Zoetermeer.

Ontdek meer