Studies in Zoetermeer

Informatie over De Haagse Hogeschool en mboRijnland.

Steeds meer studenten in het mbo en hbo weten het: Zoetermeer is de plek. Hier krijgen ambitieuze studenten de ruimte om zich te ontwikkelen en serieuze stappen te zetten. Met name op het gebied van toegepaste ICT heeft Zoetermeer een aantal interessante samenwerkingen met regionale opleidingen en De Haagse Hogeschool opgezet.

De Dutch Innovation Factory (DIF) biedt plaats aan differentiaties, minoren, afstudeerprogramma’s en labs met een sterke focus op digitale innovatie. Onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven vormen de drie pijlers. 

Er is ook een nieuwe opleiding in de maak binnen De Haagse Hogeschool: de bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence. Als alles naar verwachting verloopt, start deze opleiding in september 2022 in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer en is hiermee de eerste van Nederland.

mboRijnland Zoetermeer is een gezellige en overzichtelijke school met ongeveer 2200 studenten. Er zijn twee locaties in Zoetermeer: Van Doornenplantsoen (voor een opleiding in de richting Economie, Entree, Servicemedewerker en Welzijn en Zorg) en Ayers Rock (voor één van de opleiding Sport en Bewegen). 

Differentiaties van de opleiding HBO-ICT - Ontdek waar jouw interesses liggen.

De Haagse Hogeschool is met de opleiding HBO-ICT gevestigd in de Dutch Innovation Factory. In het eerste half jaar krijgen de studenten les in alle studierichtingen van de opleiding en leert iedereen ICT in de volle breedte kennen. Dat geeft een stevige basiskennis en helpt om een differentiatie te kiezen, want deze keuze wordt pas definitief gemaakt na het eerste half jaar. In Zoetermeer worden twee differentiaties aangeboden: Innovative Development en Information Security Management. Studenten krijgen hierdoor de ruimte om zich te focussen op de gebieden waarin zij excelleren.

Differentiatie Innovative Development

De differentiatie Innovative Development is geen traditionele studie met hoorcolleges en de daarbij behorende lessen, maar studenten werken in kleine groepen aan ‘challenges’ (een innovatieve opdracht of project) om digitale oplossingen te bedenken voor problemen waar bedrijven en organisaties tegenaan lopen. Hierdoor komen veel aspecten van ICT aan bod, zoals programmeren, code schrijven en het bedenken van systemen.

Differentiatie Information Security Management

Bij de differentiatie Information Security Management gaan studenten de strijd aan met hot topic cybercriminaliteit. Zij gaan veiligheidsrisico’s in kaart brengen en bedenken hoe een systeem wordt gebouwd met het hoogst mogelijke security niveau, zodat hackers er niet in komen en de veiligheid voor gebruikers en data gewaarborgd blijft.

Dutch Innovation Community

Welke innovatie start jij vandaag? De kracht van de Dutch Innovation Community in Zoetermeer is de gedeelde passie voor IT en innovatie. Kennis delen, samenwerken, open innoveren en creëren zijn de doelen. 800 ICT-studenten van De Haagse Hogeschool, hun docenten en bedrijven van binnen en buiten de Zoetermeerse Dutch Innovation Factory zijn lid.

Meer informatie

Locatie mboRijnland

mboRijnland Zoetermeer is een gezellige en overzichtelijke school met ongeveer 2200 studenten. Er zijn twee locaties in Zoetermeer: Van Doornenplantsoen (voor een opleiding in de richting Economie, Entree, Servicemedewerker en Welzijn en Zorg) en Ayers Rock (voor één van de opleiding Sport en Bewegen). 

Wil je weten hoe mboRijnland Zoetermeer er van binnen uitziet? 

Bekijk de locatievideo