Hoe is het om te wonen in Zoetermeer?

Zoetermeer biedt alle gemakken en voorzieningen van een grote stad, maar met de vertrouwde warmte van een dorp. Het is hier groener en veelzijdiger dan je misschien had gedacht. Het woningaanbod wordt voortdurend uitgebreid: van betaalbare appartementen tot ruim opgezette rustige buurten, maar ook een moderne, duurzame stadswijk met allure.

Zoetermeer heeft voor velen nog onontdekte verrassingen. Ontdek het uitgebreide winkelaanbod, bezoek de lokale horeca of leef je uit op het gebied van sport. Er is een verrassend veelzijdig aanbod van cultuur, muziek en evenementen. En wist je dat bijna geen stad in Nederland zoveel mogelijkheden heeft om te ontspannen in het groen als Zoetermeer? 

Dit is de plek.

Een stad waar gezinnen profiteren van slim opgezette wijken met veilige fietspaden en moderne scholen. De plek waar ruimte is om je talent te ontdekken en nieuwe hobby’s ontstaan. We blijven werken aan de stad en creëren plekken waar cultuur en inwoners samenkomen. 

Bekijk de video en ontdek Zoetermeer. 

Plein met gebouwen er omheen. Terras met stoelen, tafels en een bord.
  • Plein met gebouwen er omheen. Terras met stoelen, tafels en een bord.

Praktische informatie over Zoetermeer

-

Lees hier meer over praktische zaken rondom onderwijs, bereikbaarheid en handige adressen in Zoetermeer.

Wonen aan het water

De naam zegt het al: in Zoetermeer ligt een groot zoetwatermeer, het 'Noord Aa'. Het meer ligt midden in recreatiegebied het Noordelijk Plassengebied, waar je lekker kunt wandelen en fietsen. Ook booteigenaren en vissers kunnen zich hier helemaal uitleven. Het Noord Aa loopt door verschillende wijken. Dit geeft heerlijke woonmogelijkheden aan het meer.

Woonwijk De Leyens in Zoetermeer. Lekker wonen aan het water? Zoetermeer is de plek. strandtent aan het water. Een man is aan het vissen.

Vrije Tijd

Of je nu toe bent aan ontspanning of inspanning: in Zoetermeer is altijd iets te beleven. Ga met de kids lekker ravotten in een speelbos, ontdek het uitgebreide winkelaanbod of bezoek een museum. Voor jong en oud is er genoeg te doen. En zelfs in hartje zomer kun je hier skiën en snowboarden! 

Ontdek het zelf!
Glazen dak van het Stadshart met het logo van het Stadshart erop. Theaterzaal met twee tafels op het podium en stoelen op het podium en een lege theaterzaal. Mensen op het strand in de natuur.

Speeltuinen in Zoetermeer

Kinderen spelen graag buiten, zeker met goed weer! In Zoetermeer vind je veel speeltuinen. Zowel in de grote recreatiegebieden als midden in de wijken. Ontdek de speeltuinen in Zoetermeer hier!

Ontdek de speeltuinen
Foto van natuurspeeltuin De Vrijbuiter aan het Heemkanaal in de wijk Oosterheem in Zoetermeer. Foto van De Ontdekkers van een hut bouwen in Speelbos De Balij in het Balijbos in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek. Foto van de speeltuin bij stadsboerderij het Buitenbeest in Zoetermeer.

Ontspannen in de natuur?

Maar weinig steden in de randstad hebben zo veel mogelijkheden om in het groen te ontspannen als Zoetermeer. Lekker wandelen en fietsen, vogels spotten, met de kinderen erop uit te gaan of juist sporten als mountainbiken, suppen of zwemmen; het kan allemaal! Ontdek het Balijbos, strand Noord Aa, het Bentwoud, het Westerpark met een mooie Natuurtuin, het moerasbos Prielenbos en de Nieuwe Driemanspolder. 

Lees verder

Trouwen? Dit is de plek.

-

Trouwen in de 3e stad van Zuid-Holland; romantisch, nostalgisch of modern en echt zoals jullie het willen. Kijk eens naar de mogelijkheden voor locaties en de ruime keuze van trouwambtenaren. Zoetermeer heeft het!

Interactieve kaart van Zoetermeer

-

Bekijk de kaart voor bezienswaardigheden, restaurants en winkels in Zoetermeer.