Wonen in Zoetermeer

Zoetermeer, derde stad van Zuid-Holland, is een aantrekkelijke en groene plaats om te wonen, werken, ondernemen, studeren en te genieten van je vrije tijd. Het ligt centraal tussen Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht en is uitstekend bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Zoetermeer is een stad waar je je welkom voelt.

Liggend aan de rand van het Groene Hart is Zoetermeer al vele decennia een fijne woonstad waar starters, gezinnen en ouderen hun plek hebben gevonden. Het dorp Zoetermeer is op fraaie wijze uitgegroeid tot een stad tussen de parken, waar je alle gemakken en voorzieningen kunt vinden die je mag verwachten. Je treft er de grootschaligheid en dynamiek die bij grootstedelijke stijl past, maar ook nog de vertrouwde warmte van het oorspronkelijke dorp.

Dit is de plek.

Zoetermeer is groener en veelzijdiger dan je misschien had gedacht. Het woningaanbod wordt voortdurend uitgebreid: van betaalbare appartementen tot ruim opgezette rustige buurten, maar ook een moderne, duurzame stadswijk met allure. Het is een stad waar gezinnen profiteren van slim opgezette wijken met veilige fietspaden en moderne scholen.

Waarom wonen in Zoetermeer?

Ontstaan uit verschillende dorpen tussen boerengrond, is Zoetermeer nu de derde stad van Zuid-Holland. Het is de plek om te wonen: centraal gelegen, goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer, groen én met een verrassend compleet aanbod van woningen en voorzieningen. 

Bekijk de video en ontdek meer over Zoetermeer! 

Foto van de skyline van Oosterheem
  • Foto van de skyline van Oosterheem

Alle informatie over wonen in Zoetermeer

-

Nieuwbouwprojecten, praktische informatie, de verschillende wijken én verhalen van Zoetermeerders.