Ondernemen in Zoetermeer

Zoetermeer is veelzijdig en kent veel gezichten

Zoetermeer is de plek”, dát belooft deze stad. Deze derde stad van Zuid-Holland is veelzijdig en kent veel gezichten. Het is hier aangenaam wonen, werken en ondernemen. Maar ook voor sport, studie of vrije tijd kun je hier terecht.

Voor ondernemers met (groei)ambitie is Zoetermeer de plek. Een bruisend en groeiend ecosysteem van MKB en grotere bedrijven ontwikkelt zich snel op deze hotspot voor onder meer ICT, logistiek en handel, e-Health, bouw en installatietechniek. Zoetermeer ligt in het hart van de Randstad en is uitstekend bereikbaar vanuit de omliggende grote steden. Op het Dutch Innovation Park vinden onderwijs, onderzoek en bedrijven elkaar en werken zij samen aan innovaties van morgen.

Economische zaken van gemeente Zoetermeer voert de Actieagenda economie 2020-2022 uit. Deze Actieagenda biedt de mogelijkheid om in te spelen op nieuwe economische kansen en mee te bewegen met de ontwikkelingen van de stad.

Zoetermeer maakt plek voor mensen met ambities en innovaties die de stad sterker, mooier en duurzamer maken. Kom ondernemen in Zoetermeer! 

Dit is de plek.

Ideale en centrale ligging in de Randstad ten op zichte van grote steden.

Goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en liggend aan A12.

Aanwezigheid van een ecosysteem met ketenpartners en koepels in sterke sectoren.

Toegang tot innovatief talent en netwerk via onder andere het Dutch Innovation Park.

MKB-vriendelijkste gemeente Zuid-Holland. 

MKB-vriendelijkste gemeente

Zoetermeer is de MKB-vriendelijkste gemeente van Zuid- Holland! Dat blijkt uit de zesde editie van de tweejaarlijkse verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente van MKB-Nederland, waarin bijna 20.000 ondernemers verspreid over alle 355 gemeenten zich hebben uitgesproken. Zoetermeer scoorde op alle thema’s boven het landelijk gemiddelde. Met onder andere een rapportcijfer van 7,5 voor tevredenheid en een 7,2 op het gebied van lokale lasten leverde het de gemeente deze titel op. 

Dutch Innovation Park

Het Dutch Innovation Park in Zoetermeer is een sterk ecosysteem van IT-start-ups, studenten en IT-bedrijven gericht op toegepaste innovatie. Het Dutch Innovation Park is dan ook dé hotspot in Nederland op het gebied van e-health, cybersecurity, big data en smart mobility.

Meer informatie

Startups en scale-ups

Heb je een IT startup of scale-up in Zoetermeer? Vergroot je succes en groei met scale booster, een nieuw initiatief van de gemeente Zoetermeer. Scale booster biedt je een netwerk met kennis en expertise over ondernemen, financierings- en subsidiemogelijkgeden, huisvesting en zakelijke (ondernemers) netwerken in Zoetermeer en in de regio. Jouw bedrijf krijgt dus alle kansen om te groeien.

Meer weten?

Contact gemeente Zoetermeer

Wil je contact opnemen en de juiste persoon spreken die jouw ondernemersvraag kan beantwoorden? 

Accountmanagers team economie Zoetermeer: 

  • Dorine Brinkel: Accountmanager bedrijventerreinen
  • Jacco van Dam: Accountmanager bedrijventerreinen Rokkehage en Hoornerhage
  • Fons de Ree: Accountmanager kantoorlocaties en sr. accountmanager kantoren en Dutch Innovation Park
  • Irma de Graaff: Accountmanager startups & scale-ups en ondernemerscoach Ter Zake het Ondernemershuis 

Bureau Citymarketing Zoetermeer:

We nodigen bedrijven, organisaties en instellingen in Zoetermeer van harte uit om te laten zien hoe veelzijdig Zoetermeer is. Wil je weten hoe je kunt aansluiten bij de citymarketingactiviteiten? Neem contact op  via ditisdeplek@zoetermeer.nl.