Ondernemen in Zoetermeer

Voor ondernemers met (groei)ambitie is Zoetermeer de plek. Een bruisend en groeiend ecosysteem van MKB en grotere bedrijven ontwikkelt zich snel op deze hotspot voor onder meer ICT, logistiek en handel, e-Health, bouw en installatietechniek. Zoetermeer ligt in het hart van de Randstad en is uitstekend bereikbaar vanuit de omliggende grote steden. Op het Dutch Innovation Park vinden onderwijs, onderzoek en bedrijven elkaar en werken zij samen aan innovaties van morgen.

Economische zaken van gemeente Zoetermeer voert de Actieagenda economie 2020-2022 uit. Deze Actieagenda biedt de mogelijkheid om in te spelen op nieuwe economische kansen en mee te bewegen met de ontwikkelingen van de stad.

Zoetermeer maakt plek voor mensen met ambities en innovaties die de stad sterker, mooier en duurzamer maken. Kom ondernemen in Zoetermeer! 

Stadsfestival Zoetermeer

Zet het vast in je agenda: Stadsfestival Zoetermeer 2040 op 16 september!

Zaterdag 16 september 2023 organiseert de gemeente samen met partners in de stad het Stadsfestival Zoetermeer 2040. Een evenement om alle inwoners van Zoetermeer te betrekken bij de toekomstvisie van Zoetermeer 2040.

Lees meer
Foto van het Stadshart over de Dobbeplas in Zoetermeer.

Terugblik Ondernemers Festival 2023

De eerste editie van Het Ondernemers Festival vond plaats op 14 maart. Het evenement was een succes en werd goed ontvangen door de bezoekers. Het festival bood studenten, starters en ondernemers in de IT-sector veel handvatten en motivatie om succesvol te ondernemen. 

Het Ondernemers Festival werd georganiseerd door de gemeente Zoetermeer en het grootste IT-ondernemerscollectief van Nederland The Future Group.

Meer informatie

Dit is de plek.

  • Ideale en centrale ligging in de Randstad ten op zichte van grote steden.
  • Goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en liggend aan A12.
  • Aanwezigheid van een ecosysteem met ketenpartners en koepels in sterke sectoren.
  • Toegang tot innovatief talent en netwerk via onder andere het Dutch Innovation Park.
  • MKB-vriendelijkste gemeente Zuid-Holland. 
Luchtfoto van het Dutch Innovation Park. De voorkant van de Mandelabrug van een afstand. Je ziet een groot gebouw wat is ontworpen boven de brug en een mooie fontein.

MKB-vriendelijkste gemeente

Zoetermeer is de MKB-vriendelijkste gemeente van Zuid- Holland! Dat blijkt uit de zesde editie van de tweejaarlijkse verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente van MKB-Nederland, waarin bijna 20.000 ondernemers verspreid over alle 355 gemeenten zich hebben uitgesproken. Zoetermeer scoorde op alle thema’s boven het landelijk gemiddelde. Met onder andere een rapportcijfer van 7,5 voor tevredenheid en een 7,2 op het gebied van lokale lasten leverde het de gemeente deze titel op. 

Foto voor het Stadhuis Forum waar de Wethouder Jan Iedema staat met het Oorkonde voor MKB meest vriendelijkste gemeente.

Dutch Innovation Park

Het Dutch Innovation Park in Zoetermeer is een sterk ecosysteem van IT-start-ups, studenten en IT-bedrijven gericht op toegepaste innovatie. Het Dutch Innovation Park is dan ook dé hotspot in Nederland op het gebied van e-health, cybersecurity, big data en smart mobility.

Meer informatie
Luchtfoto van het Dutch Innovation Park. Parkeerplaats van het Dutch Innovation Park.

Startups en scale-ups

Heb je een IT startup of scale-up in Zoetermeer? Vergroot je succes en groei met scale booster, een nieuw initiatief van de gemeente Zoetermeer. Scale booster biedt je een netwerk met kennis en expertise over ondernemen, financierings- en subsidiemogelijkgeden, huisvesting en zakelijke (ondernemers) netwerken in Zoetermeer en in de regio. Jouw bedrijf krijgt dus alle kansen om te groeien.

Meer weten?
Foto van de oprichter van Scalebooster.

Contact gemeente Zoetermeer

Wil je contact opnemen en de juiste persoon spreken die jouw ondernemersvraag kan beantwoorden? 

Accountmanagers team economie Zoetermeer: 

  • Dorine Brinkel: Accountmanager bedrijventerreinen
  • Jacco van Dam: Accountmanager bedrijventerreinen Rokkehage, Hoornerhage en Zoeterhage
  • Fons de Ree: Accountmanager kantoorlocaties en sr. accountmanager kantoren en Dutch Innovation Park
  • Irma de Graaff: Accountmanager startups & scale-ups en ondernemerscoach Ter Zake het Ondernemershuis 
  • Monique Leijerweert: Accountmanager detailhandel, horeca en leisure

Bureau Citymarketing Zoetermeer:

We nodigen bedrijven, organisaties en instellingen in Zoetermeer van harte uit om te laten zien hoe veelzijdig Zoetermeer is. Wil je weten hoe je kunt aansluiten bij de citymarketingactiviteiten? Neem contact op  via ditisdeplek@zoetermeer.nl.