Nieuwbouwprojecten in Zoetermeer

Zowel starters als gezinnen en ouderen hebben hun plek gevonden in onze stad. Zoetermeer biedt alle gemakken en voorzieningen van een grote stad, maar met de vertrouwde warmte van een dorp. Het is hier groener en veelzijdiger dan je misschien zou denken. Het woningaanbod wordt voortdurend uitgebreid: van betaalbare appartementen tot ruim opgezette rustige buurten, maar ook een moderne, duurzame stadswijk met allure. Zoetermeer is een stad waar gezinnen profiteren van slim opgezette wijken met veilige fietspaden en moderne scholen.

Entree gebied

Wees welkom en kom verder in deze nieuwe stadswijk van Zoetermeer: Entree. De komende jaren bouwen Zoetermeer en partners aan de groei van een groen en stedelijk gebied rond de Afrikaweg. Entree is een vernieuwende wijk waar duurzaamheid en een actieve leefstijl het groene straatbeeld bepalen. 

Meer informatie
Tekening van het nieuwe woonbouwproject Entree Zoetermeer. Logo van Entree, het nieuwe woonbouwproject van Zoetermeer. In de foto staat de tekst 'Entree. Hier begint Zoetermeer'.

Een nieuw huis huren of kopen?

-

Laat je verrassen door de uiteenlopende nieuwbouwprojecten.

Ben je benieuwd naar de nieuwbouwprojecten in Zoetermeer? De stad is druk bezig met bouwen om zoveel mogelijk potentiële inwoners hun eigen plek te geven. De druk op de woningmarkt in Zoetermeer is groot en neemt toe. De gemeente heeft afgesproken in Zoetermeer 700 woningen per jaar bij te bouwen. In totaal komen er de komende tien tot vijftien jaar 10.000 woningen bij. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om te komen tot 16.000 extra woningen.

Nieuwbouwprojecten in Oosterheem

Oosterheem is de nieuwste woonwijk van Zoetermeer, de bouw was gestart in 1994. In de wijk vind je veel verschillende typen woningen en allerlei voorzieningen zoals een groot winkelcentrum, bedrijven, gezondheidsinstellingen en extra RandstadRailhaltes.

Happy Days

Eindelijk volledig opgaan in de natuur ... gewoon lekker thuis! In Happy Days Zoetermeer woon je in een groen autovrijpark aan de rand van Zoetermeer. Midden in het groen, zonder autoverkeer, waar kinderen veilig kunnen buitenspelen.

Lees meer
Ontwerp van nieuwbouwproject Happy Days Ontwerp van nieuwbouwproject Happy Days Ontwerp van nieuwbouwproject Happy Days

DuinParc

DuinParc is een nieuwbouwproject aan de noordrand van de wijk Oosterheem in Zoetermeer, vlakbij het recreatiegebied Bentwoud. Het project bestaat uit twee verschillende deelprojecten: Duinveld en Parcveld. 

Lees meer
Luchtfoto van het Duinparc gebied Foto van het gebied waar het nieuwe bouwproject Duinparc wordt gebouwd

King's Park

Dorps wonen in een levendige setting. Met vriendelijke huizen en uitnodigende wandelpaden. King’s Park is bedoeld om te wonen en te recreëren. Met ruimte voor maar liefst 218 woningen geïnspireerd op de typisch Engelse Georgian architectuur.

Lees meer
Luchtfoto van het nieuwbouwproject Kingspark

HeemAvenue Oosterheem

Het voorgestelde plan in de wijk Oosterheem voorziet in de ontwikkeling van 50 grondgebonden koopwoningen en 116 appartementen, waarvan 44 koopappartementen en 72 huurappartementen in voornamelijk de middenhuur.

Lees meer
Aankondiging van nieuwbouwproject bij Aletta Jacobslaan Hugo de Grootlaan in Oosterheem Aankondiging van nieuwbouwproject bij Aletta Jacobslaan Hugo de Grootlaan in Oosterheem

Nieuwbouwprojecten in Palenstein

De geschiedenis van Zoetermeer nam in 1962 een spectaculaire wending. Zoetermeer werd toen aangewezen als groeikern. De nieuwe stad moest de woningnood, die ook toen hoog was, oplossen. De eerste wijk die werd ontwikkeld was Palenstein. De eerste paal ging in 1966 de grond in en wordt voornamelijk gekenmerkt door hoogbouw. Op het moment zie je in de wijk een overgang van wijk met hoge torenflats en grote galerijflats naar een duurzame, open en verbindende wijk tussen Dorpsstraat, Seghwaert en Stadshart.

Tuyn van Palensteyn

Tuyn van Palensteyn ligt op een super centrale locatie: dichtbij het centrum van de stad Zoetermeer. In de eerste fase van Tuyn van Palensteyn komen eengezinswoningen in twee woningtypes: Herenhuys en Tuynwoning. 

Lees meer
Ontwerp van nieuwbouwproject Tuyn van Palensteyn

Singelbuurt

In Zoetermeer wordt de wijk Palenstein vernieuwd. Grote hoge flatgebouwen maken plaats voor gezellige, groene en autoluwe buurten. De Singelbuurt is daar één van. De Singelbuurt biedt ruimte aan 53 stoere, robuuste eengezinswoningen. Ontdek meer!

Lees meer
Ontwerp van het nieuwbouwproject Singelbuurt

Residence du Govert

Het nieuwe complex Residence du Govert bestaat uit 49 drie- en vierkamerappartementen met allen een balkon. De appartementen zijn voorzien van een warmtepomp en vloerverwarming en koeling. Het centrum van Zoetermeer is op steenworp afstand en de supermarkt is om de hoek. Daarnaast is het een goede uitvalbasis voor sport en recreatie.

Lees meer
Tekening van nieuwbouwproject Residence du Govert in Zoetermeer.

Nieuwbouwprojecten in Centrum

Zoetermeer is een eeuwenoud dorp dat is uitgegroeid tot grootschalige stad. Een belangrijke stap in deze overgang was de bouw van het bruisende centrum van de stad. Het stadscentrum is onderdeel van de zogeheten 'compacte stad', samen met de wijken Palenstein, Driemanspolder, Meerzicht, Buytenwegh, De Leyens, Seghwaert.

Edisonpark

Edisonpark is een ontwikkeling met circa 550 woningen voor verschillende doelgroepen in een groen en parkachtig gebied in Zoetermeer.

Lees meer
Ontwerp van nieuwbouwproject Edisonpark

Nieuwbouwprojecten in Meerzicht

In de woonwijk Meerzicht vind je grote variatie aan zowel hoog- als laagbouw en de iconische koepelwoningen van Zoetermeer. De wijk ligt aan het westelijke gedeelte van de stad en heeft meerdere voorzieningen zoals een winkelcentrum, cultureel centrum en sportcentrum.

Ikaros

46 koopappartementen voor empty-nesters in een gebouw van 10 verdiepingen aan het Zalkerbos op het terrein van de autodealer.

Lees meer
Artist impression van nieuwbouwproject Ikaros in Zoetermeer.

Cadenza 2: woningen voor starters

Aan de Italiëlaan in het centrum van Zoetermeer komt naast de Hoogvliet een appartementengebouw met veel woningen voor starters en jongeren. Je woont aan de belangrijkste straat in de binnenstad van Zoetermeer met alle voorzieningen, winkels en horeca in de buurt. In het hoogbouw gedeelte heb je ook een geweldig uitzicht. In de plint van het gebouw komen allerlei voorzieningen, juist voor starters en jongeren! 

Meer informatie
Een man en vrouw zijn samen aan het hardlopen in het van Tuyllpark