Nieuwbouwprojecten in Zoetermeer

Zowel starters als gezinnen en ouderen hebben hun plek gevonden in onze stad. Zoetermeer biedt alle gemakken en voorzieningen van een grote stad, maar met de vertrouwde warmte van een dorp. Het is hier groener en veelzijdiger dan je misschien zou denken. Het woningaanbod wordt voortdurend uitgebreid: van betaalbare appartementen tot ruim opgezette rustige buurten, maar ook een moderne, duurzame stadswijk met allure. Zoetermeer is een stad waar gezinnen profiteren van slim opgezette wijken met veilige fietspaden en moderne scholen.

Entree gebied

Wees welkom en kom verder in deze nieuwe stadswijk van Zoetermeer: Entree. De komende jaren bouwen Zoetermeer en partners aan de groei van een groen en stedelijk gebied rond de Afrikaweg. Entree is een vernieuwende wijk waar duurzaamheid en een actieve leefstijl het groene straatbeeld bepalen. 

Meer informatie

Een nieuw huis huren of kopen? - Laat je verrassen door de uiteenlopende nieuwbouwprojecten.

Ben je benieuwd naar de nieuwbouwprojecten in Zoetermeer? De stad is druk bezig met bouwen om zoveel mogelijk potentiële inwoners hun eigen plek te geven. De druk op de woningmarkt in Zoetermeer is groot en neemt toe. De gemeente heeft afgesproken in Zoetermeer 700 woningen per jaar bij te bouwen. In totaal komen er de komende tien tot vijftien jaar 10.000 woningen bij. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om te komen tot 16.000 extra woningen.

Volop nieuwbouwprojecten in de binnenstad - Kies het project dat bij jou past!

Zoetermeer kent veel nieuwbouwprojecten. Het voordeel van deze woningen is dat deze modern zijn en een frisse start garanderen. Het woningaanbod in de binnenstad van Zoetermeer is heel divers. Een recent bijzonder wooncomplex is De Kroon met appartementen die je een waanzinnig uitzicht geven over de stad en nog veel verder. Je kunt er heerlijk genieten van de rust, maar toch in de buurt van de gezellig drukke winkelstraten van de binnenstad en vlakbij de Dorpsstraat. De wens is om in de binnenstad van Zoetermeer nog meer nieuwe woningen te realiseren die hard nodig zijn om aan de grote vraag naar woningen te voldoen.

We lichten twee locaties in de binnenstad uit: Markt 10 en omgeving, en Cadenza 2.

Markt 10: comfort en genieten

Een deel van het oude stadhuis aan Markt 10 in Zoetermeer is al in 2019 gesloopt. Op deze plek en aan de Frankrijklaan komen twee nieuwe appartementengebouwen, gecombineerd met allerlei voorzieningen. Net als in De Kroon komen hier prachtige appartementen met een mooi uitzicht. Ook komt er een parkeergarage onder de Markt, waardoor de Markt autovrij wordt. Het wordt samen met het Dobbegebied prachtig opnieuw ingericht als plek om te genieten van je vrije tijd. 

Cadenza 2: woningen voor starters

Aan de Italiëlaan in het centrum van Zoetermeer komt naast de Hoogvliet een appartementengebouw met veel woningen voor starters en jongeren. Je woont aan de belangrijkste straat in de binnenstad van Zoetermeer met alle voorzieningen, winkels en horeca in de buurt. In het hoogbouw gedeelte heb je ook een geweldig uitzicht. In de plint van het gebouw komen allerlei voorzieningen, juist voor starters en jongeren! 

Meer informatie

Andere nieuwbouwprojecten in Zoetermeer - Naast Markt 10 en Cadenza 2 zijn er veel andere nieuwbouwprojecten in Zoetermeer. Bekijk de websites van de verschillende nieuwprojecten voor meer informatie.

Een kavel kopen in Zoetermeer

Een woning op maat, je eigen unieke droomwoning! Het bouwen van een eigen huis is een bijzondere opgave. Ook voor een kavel grond met uw zelf ontworpen woning biedt Zoetermeer mogelijkheden, waterrijk of landelijk wonen.

Op dit moment zijn er geen kavels in Zoetermeer beschikbaar. Houd de website in de gaten voor de laatste informatie. 

Meer informatie